Polityka Prywatności

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego jest  PRIMROSES Sp. z o.o., 43-300 Bielsko-Biała, ul.Jesionowa 13, adres poczty elektronicznej: biuro@primroses.pl, prowadzące działalność gospodarczą i wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki NIP 5472157869, REGON 36336853000000 - zwani dalej „Administratorem” i będący jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.

JAKIE DANE PRZETWARZAMY?

Przetwarzamy tylko te dane, które nam przekażesz. Aby zarejestrować się w naszym serwisie

wymagamy od Ciebie podania adresu mailowego, imienia, nazwiska i adresu. Przetwarzanie

tych danych jest niezbędne abyśmy mogli zawrzeć umowę sprzedaży, skontaktować się z

Tobą w jej sprawie i dostarczyć zamówiony przez Ciebie towar.

Przetwarzamy również Twoje dane dotyczące płatności.

Dodatkowo, możesz w swoim profilu przekazać nam więcej danych osobowych. Podanie

tych danych jest dobrowolne i pomoże nam spersonalizować kierowaną do Ciebie ofertę

oraz ułatwić kontakt. Tylko od Ciebie zależy czy podasz nam więcej danych i w każdym

momencie możesz zmienić swoje ustawienia.

Na naszej stronie działa także automatyczny system, który pomaga nam jak najlepiej

dopasować do Ciebie naszą ofertę. Nie podejmujemy automatycznych decyzji, które mają

wpływ na Twoje prawa. Chcemy po prostu by nasza oferta została skierowana właśnie do Ciebie.

CEL PRZETWARZANIA

Głównym celem, dla którego przetwarzamy Twoje dane osobowe to zawarcie umowy. My chcemy sprzedać nasze produkty, a Ty chcesz je kupić. Jesteśmy dumni, że wybrałeś właśnie Nas.

Jeżeli wyraziłeś na to zgodę, Twoje dane, które nam podałeś posłużą nam do celów marketingowych. Będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości, zawierające informacje o dostępnych promocjach, wydarzeniach, konkursach i bonusach. 

Jeżeli podałeś dane inne niż adres mailowy, to będziemy mogli spersonalizować oferty i wiadomości specjalnie dla Ciebie. Dzięki temu będziesz otrzymywać informacje odpowiadające Twoim zainteresowaniom i preferencjom. 

Nikt nie lubi spamu. Aby móc ciągle ulepszać nasz serwis, przetwarzamy dane, które nam podałeś dla celów statystycznych. Chcemy być coraz lepsi, dlatego musimy perfekcyjnie znać naszych użytkowników. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania, pisz śmiało do nas. Odpowiemy na wszystkie wątpliwości.

PODSTAWA PRZETWARZANIA

Dane, które podajesz rejestrując się w naszym serwisie, a które są niezbędne dla realizacji wysyłki przetwarzamy na podstawie umowy. Musimy znać Twoje imię, nazwisko i adres abyśmy mogli przesłać paczkę oraz co najmniej maila byś mógł się zarejestrować w naszym serwisie a my byśmy mogli się z Tobą skontaktować.

Dane, które podajesz dobrowolnie dla celów marketingowych, są przez nas przetwarzane na podstawie Twojej zgody, która w każdej chwili może zostać cofnięta.

Dane, które podajesz dobrowolnie, wykorzystujemy także dla celów statystycznych.

Podstawą ich przetwarzania jest nasz uzasadniony interes. Musimy wiedzieć co dzieje się w naszym serwisie a ponadto staramy się ciągle go ulepszać.

KOMU PRZEKAZUJEMY TWOJE DANE?

Aby zapewnić najwyższą jakość usług, korzystamy z usług zewnętrznych dostawców.

Naszych partnerów dobieramy niezwykle starannie. Poniżej przedstawiamy wam kategorię podmiotów, którym dane przekazujemy:

1) firmy kurierskie;

2) firma hostingowa;

3) systemy płatności;

4) biuro rachunkowe;

5) Systemy do komunikacji, które pozwalają na kontakt z Tobą.

TWOJE PRAWA

Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, pytania lub chciałbyś dowiedzieć się jeszcze więcej, pisz śmiało. Odpowiemy!

Pamiętaj, że:

- masz prawo w każdym czasie cofnąć udzieloną zgodę. Nie będzie to miało negatywnych konsekwencji. Po prostu przestaniemy przesyłać do Ciebie nasze wiadomości marketingowe. Cofnięcie zgody pozostaje oczywiście bez wpływu na  dotychczasowe przetwarzanie, jeszcze na podstawie zgody. Jeżeli chcesz cofnąć zgodę, edytuj swoje dane w profilu lub napisz do nas.

- masz prawo żądać dostępu do swoich danych osobowych;

- masz prawo sprostować swoje dane osobowe a nawet je usunąć. Usunięcie danych,które są niezbędne do świadczenia usługi jest równoznaczne z usunięciem konta z serwisu.

- masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych oraz żądać ograniczenia tego przetwarzania;

- względem danych, których podstawą przetwarzania jest zgoda, masz prawo żądać ich przeniesienia;

- masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

JAK DŁUGO PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE?

Dopóki jesteś z nami, Twoje dane są przez nas przetwarzane. Gdy usuniesz konto, Twoje dane będą jeszcze przez nas przechowywane wyłącznie przez okres przedawnienia roszczeń.

Zawsze możesz się z nami skontaktować. Postaramy się pomóc!

COOKIES I DANE EKSPLOATACYJNE

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika odwiedzającego stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz odwiedzając nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko .

Usługodawca przetwarza dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony internetowej Sklepu Internetowego w następujących celach:

- Identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Sklepie Internetowym i pokazywania, że są   zalogowani;

- Zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;

- Zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, ankiet lub danych logowania   do Sklepu Internetowego;

- dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji   Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz   optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;

- prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu   Internetowego oraz badania potrzeb Usługobiorców, z wyłączeniem personalnej identyfikacji   Usługobiorcy.

- Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje   zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików   Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np.   częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików   Cookies na Twoim komputerze – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na   niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się   przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia).

- Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu   widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z   przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki   internetowej.

Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach: 

1) W przeglądarce Mozilla Firefox

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje" i w nich zakładkę "Prywatność". Przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

2) W przeglądarce Microsoft Internet Explorer

W menu "Narzędzia" wybierz "Opcje internetowe" i w nich zakładkę "Prywatność". Specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem "Witryny" zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

3) W przeglądarce Google Chrome

W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz "Narzędzia" a potem "Wyczyść dane przeglądania...". Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link "Więcej informacji", który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

4) W przeglądarce Opera

Przyciskiem "Opera" w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim "Ustawienia" i dalej "Wyczyść historię przeglądania...". Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk "Zarządzaj ciasteczkami..." prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn

5) W przeglądarce Safari

W menu "Safari" wybierz "Preferencje" i w nich zakładkę "Prywatność". Znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie.

6) W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych

Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Usługodawca przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne (tzw. logi – adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

Produkty dodane do porównania